Irak'ın kuzeyinde NATO silahıyla şehit verdik

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) acı bir haber geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, 10 Ağustos 2021 tarihinde Pençe Kaplan operasyonu bölgesinde düzenlenen roket saldırısı sonucu yaralanan P. Uzm. Çvş. İsmail Şebelek'in tedavi gördüğü Gülhane Eğt. ve Arş. Hastanesi'nde 29 Ağustos 2021 tarihinde şehit olduğunu açıkladı.

MEMLEKETİ TRABZON'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Üzücü haber şehidin memleketi olan Trabzon'un Arsin ilçesi Fındıklı Mahallesi'nde yaşayan ailesi ve yakınlarına bildirildi.

Şehit Şebelek'in 31 Ağustos günü Arsin ilçesinde düzenlenecek törenle aile kabristanlığına defnedilmesi planlanıyor.

TRABZON VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği yaptığı açıklamada Şehit Şebelek için şu açıklamayı yaptı:

"Kuzey Irak'ta 10 Ağustos 2021'de bölücü terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada yaralanan ve GATA'da tedavi altına alınan Uzman Çavuş’umuz İsmail Şebelek burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadete erişmiştir. Şehidimizin naaşı 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü öğleden sonra (13:00-14:00 gibi) Ankara Etimesgut Askeri Havaalanından defnedilmek üzere Trabzona uğurlanacak ve Trabzon Havalimanı'nda karşılanacaktır. Şehidimiz, 31 Ağustos 2021 Salı günü öğle namazı sonrası memleketi olan Arsin ilçemizde merkez Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından aynı ilçemize bağlı Fındıklı Mahallesindeki aile kabristanlığında topağa verilecektir. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere, silahlı kuvvetlerimize ve Aziz Milletimize sabır ve başsağlığı dileriz."

NATO SİLAHLARI BULUNMUŞTU

Daha önce düzenlenen operasyonlarda terör örgütünün envanterleri arasında NATO silahları da bulunmuştu. Sicil numaralarının dahi yazdığı silahların 40'tan fazla saldırıda kullanılan anti tank roketleri olduğu ve NATO ülkelerine ait olduğu belirtilmişti.