PKK'nın sorumlularından biri daha öldürüldü

Son zamanlarda gerek TSK ile gerekse bünyesindeki personelleriyle PKK'ya yönelik büyük operasyonlar icra eden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütüne bir darbe daha indirmeyi başardı.

PKK/KCK'nın sözde Hakurk lojistik alan sorumlusu "Serdar Pir Avesta" kod adlı terörist Hakan Ateş, Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesinde MİT tarafından düzenlenen bir operasyon ile etkisiz hale getirildi.

2015'ten beri Kuzey Irak'ta terörizm faaliyetleri yürüttüğü tespit edilen Ateş'in Türkiye'de düzenlenen pekçok terör eylemini organize ettiği belirlendi.

MİT'TEN SIRA DIŞI YÖNTEM

PKK/KCK sözde yöneticilerinin kurduğu yerel istihbarat ağını takip eden MİT, beklenmedik bir yöntem kullandı. Yerel casuslar aracılığıyla örgüt mensuplarının kullandıkları alanı tespit eden istihbarat, ajanları daimi olarak değiştirerek birbirlerinden habersiz istihbarat şebekeleri kurdu. Bölgeyi farklı istihbarat kaynaklarıyla donatan MİT, gelen istihbari bilgileri birleştirerek terörist Hakan Ateş'i en uygun zamanı belirlediği bir operasyonla etkisiz hale getirdi.