Türk turizmini uçuracak karar yakında

Koronavirüs pandemisi nedeniyle zor günler geçiren Türk turizmi için devlet erkânının diplomasi trafiği devam ediyor. Birkaç ülkenin Türkiye'ye olan uçuşları askıya alması sebebiyle azalan turist sayısını tekrar artırmak için devreye giren hükümet birçok ülke ile görüşme trafiğini yürütüyor. Bu minvalde son durak Rusya'ydı.

Nisan ayının ortasında almış olduğu kararla Türkiye ile uçuşlarını askıya alan ve bu kararı 1 Haziran'a kadar değiştirmeyeceği açıklanan Rusya ile Türkiye arasında diplomasi trafiği başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir dizi görüşme yapmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gittiler.

Bakan Ersoy, mevkidaşlarıyla birlikte görüşme gerçekleştirdiklerini ve hava trafiğinin tekrar açılmasını talep ettiklerini söyledi. Ersoy, Rus heyetinin bu talebi olumlu karşıladığı ve değerlendirmek için süre istediğini kaydetti.

Ersoy, Rusya'nın bu konuda bir rapor hazırlayacağını, bunların değerlendirilmesi sonucu Türk tarafına en kısa sürede dönüş sağlanacağını söyledi. Bakan bu sürecin çok kısa bir zamanda tamamlanmasını beklediğini ifade etti.

Rusya Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) yayın organı olan Vestnik, bir Rus yetkiliyi kaynak gösterdiği haberinde, bu görüşmenin yapılması beklenen uçuşlar için ilk olumlu adım olduğunu yazdı. Haberde, Türkiye'ye daha çok sağlık sektörü ağırlıklı bir heyetin gideceği ve onların yazacağı raporun beklendiği yazıldı.