Asiltürk'ten Karamallaoğlu'nu devirme çağrısı

Son iki seçimde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yaptığı ittifak nedeniyle tabanı tarafından büyük eleştiriler alan Saadet Partisi'nde alınan başarısız seçim sonuçları sonrası kazan kaynamaya başladı. Bir süredir partinin CHP yanlısı sergilenen ve tabana yabancı gelen tutumu sonrası partinin ağır topları genel başkan Temel Karamollaoğlu'na karşı harekete geçtiler.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, resmi Twitter hesabından deprem etkisi yaratacak bir açıklama yayınladı.

53 tweetlik uzun bir flood paylaşan Asiltürk, Necmettin Erbakan sonrası için partisinin başına geçenlere eleştirilerde bulundu. Erbakan sonrası partiyi yönetenlerin sadece iktidarı tenkit ettiklerini, bu nedenle ahlâki ve mânevî değerleri savunduğu için, Saadet Partisini destekleyenlerin desteğinin azaldığını belirterek bu desteğin azalmasından dolayı bir önceki seçim parti olarak milletvekili çıkarabilecek oya ulaştıkları yerlerde ittifak kurdukları halde çıkaramadıklarını yazdı.

Bir siyasi partinin başarılı olması için, inandığı değerlere hizmet etmesi gerektiği, bu sebeple Saadet Partisi'nin öncelikli hedefinin, toplumun karnını doyurmak olduğu kadar toplumu ahlaki ve manevi değerlere yönlendirmek olduğunu vurgulayan Oğuzhan Asiltürk kongre çağrısında bulundu.

Asiltürk, "İnşaAllah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir." ifadelerini kullandı ve Karamollaoğlu'nun CHP ile olan ittifakını açıkça eleştirdi.

Oğuzhan Asiltürk'ün tweetleri şu şekilde: