Yerli SİHA Kargu'nun ilk defa ihracatı yapıldı

2000'li yıllardan itibaren savunma sanayiinde büyük bir atılım yakalayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde zirve noktasına ulaşan Türk insansız hava araçları teknolojisinden her geçen gün güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Son haber silahlı insansız hava araçlarımızdan (SİHA) Kargu için geldi. Libya'da darbeci Hafter yönetimine karşı başarılı operasyonlar icra eden, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi‘ne sunulan Mart 2021 raporunda, tarihte hedefine otonom olarak saldıran ilk insansız hava aracı olarak adlandırılan Kargu tüm dünyanın dikkatini üzerinde toplamış durumda.

Yapay zeka teknolojisi ile birlikte kullanılan, herhangi bir komuta ihtiyaç duymadan daha önceden oluşturulan veri tabanındaki bilgiler bilgiler doğrultusunda düşman unsurlarını otonom kararlar vererek imha eden Kargu-2'nin ihracatı başladı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yaptığı açıklamada Kargu'nun ilk ihracatının yapıldığını duyurdu. Alım yapan ülke hakkında yetkililerden şu ana kadar herhangi bir bilgi gelmedi.