PKK eş zamanlı ormanlarımızı yaktı

Dün öğlen saatlerinden itibaren eş zamanlı olarak Türkiye'nin pekçok yerinde orman yangınları çıktı. Askeri uzmanlar tarafından terör örgütü PKK'ya bağlı Ateşin Çocukları tarafından başlatıldığı iddia edilen sabotajlar sonrası Türkiye'nin ormanları cayır cayır yanıyor.

Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin, Kayseri, Muğla, Aydın, Kocaeli'de orman yangınları çıktı. Şuana kadar alınan bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybetti.

ANTALYA MANAVGAT'TA ORMAN YANGINI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün saat 12.05'te Yeniköy, Sarılar, Baraj bölgesi ve Gebece bölgesinde eş zamanlı olarak yangınlar çıktı.

Çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa süre içerisinde yerleşim yerlerine yayıldı. Tehdit altındaki 18 köy ve mahalle tahliye edilirken Kalemler bölgesinde tahliye edilen birçok ev zarar gördü.

AFAD ise yaptığı açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca 1'i ağır olmak üzere 138 kişinin yangından etkilendiğini, 58 kişinin tedavi altında olduğu belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığını ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıklarken daha sonra Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit bu kişilerin kurtarıldığını açıkladı.

Öte yandan Antalya'da Manavgat'ın ardından Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinde de orman yangını çıktı. Bölgelerde söndürme faaliyetleri sürüyor.

ADANA'DA ORMAN YANGINI

Adana'nın Kozan ilçesinde dün saat 19.45 sularında 21 alanda orman yangını çıktığı, 10 kişinin kurtarıldığı ve toplam 7 kişinin bu yangınlardan etkilendiği açıklandı. Yangın sebebiyle 7 köy boşaltılırken birçok ev hasar aldı.

MERSİN'DE ORMAN YANGINI

Mersin'in Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçelerinde eş zamanlı olarak orman yangınları çıktı. Kurtarma ekipleri ve itfaiyeler sabaha kadar yangına müdahale ederken bazı evler yangın tehlikesi nedeniyle tahliye edildi.

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Karatepe Bozkuyu ve Kazmaca köyleri etrafında orman yangını meydana geldi. Yangının ikinci günü yaşanırken söndürme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan yangın bölgesinde bulunan bazı çevre köyler tahliye ediliyor.

KOCAELİ'DE ORMAN YANGINI

Kocaeli'nin Derince ilçesi Yenikent Mahallesi mevkisinde, öğle saatlerinde ormanlık alanda yangın meydana geldi. Alevleri gören vatandaşların haber vermesi sonrası yapılan müdahale sonucu yangın bir saatte kontrol altına alındı.

KAYSERİ'DE ORMAN YANGINI

Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı'nda dün sebebi belirlenemeyen yangın meydana geldi. Ulupınar Mahallesi'ndeki yangın kısmen kontrol altına alınırken Ulupınar Mahallesi'nde ise sürüyor.

MUĞLA'DA ORMAN YANGINI

Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Köyceğiz ve Dalaman’da orman yangınları meydana geldi.

Milas ilçesinde Bodrum sınırlarına yakın Meşelik Mahallesi'ndeki ormanlık bölgede sebebi belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın henüz kontrol altına alınabilmiş değil.

AYDIN'DA ORMAN YANGINI

Aydın'ın Didim ilçesindeki bir makilik alanda orman yangını yaşandı. Yeni Mahalle İmbat Koyu yakınlarında meydana gelen yangın kontrol altına alındı.

KÜTAHYA'DA ORMAN YANGINI

Kütahya'nın Emet ilçesinde orman yangını meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına devam ediyor.