Yılmaz Özdil sordu Uğur Dündar çıldırdı

Muhalefet cephesinde yer alan gazetecilerin bir araya gelerek kurduklarını söylediği Artı1 TV ile ilgili Yılmaz Özdil'den gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı. Daha doğrusu Yılmaz, ABD'deki Sezgin Baran Korkmaz iddianamesini baz alarak bir hatırlatmada bulundu.

Özdil, ABD'deki Korkmaz'ın Artı1 TV'nin finansörü olduğunu yazan iddianameye atıfta bulundu. Hatırlanacağı gibi, kanalın kadrosunda Can Dündar, Mirgün Cabas, Pelin Batu, Barbaros Şansal, Özgür Mumcu muhalif isimler yer alıyordu.

Konuyu Twitter hesabından gündeme getiren Özdil, "Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazetecilerin SBK aşına su katmak istemem ama, SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor! SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?" ifadelerini içeren bir tweet attı.

UĞUR DÜNDAR ÇILDIRDI

Ardından Uğur Dündar ise bu iddiaya çok sert tepki gösterdi. Tele1 TV'de Tuncay Mollaveisoğlu ise program yapan Dündar, "Sen nasıl olur da benim namusuma şerefime ima yollu laf söylersin, ayıp değil mi utan be.. utan. Kimse açık açık yazacaksın, yazacaksın, insanları töhmet altında bırakmayacaksın.

Ulan sen beni en yakından tanıyan adamsın be, nasıl gitti elin o tweet'e, nasıl yazabildin onları, yazıklar olsun sana.

Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmeyeceksin, sana hakkımı helal etmiyorum.Sen nasıl olur da benim namusuma, şerefime ima yollu laf söylersin, ayıp değil mi utan be utan! Yazıklar olsun sana, yerin dibine gir. Karşıma çıkarsan çok fena yaparım" sözlerini söyledi.

YILMAZ ÖZDİL'DEN KARŞI CEVAP

Dündar'ın tepkisi üzerine Twitter hesabından bir tweet daha atan Özdil, "SBK iddianamesinde yazılanları sordum, Tele1’de değerli ağabeyim Uğur Dündar’la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım o halde... Neticede kanal kiminmiş?" ifadelerini kullandı.

ÖZDİL LİNÇ EDİLDİ

Karşılıklı atışmaların sonrasında sosyal medya adeta karıştı. Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil hashtagleri Trend Topic olurken Dündar'ı savunan muhalif kesim Özdil'e neredeyse AK Partili ilan etti.